Patrick en Shane Kluivert verrassen zieke Daan | 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

2021-12-28 00:36:27 By : Ms. Vivian Zhou

De zieke Daan uit Born kreeg wel heel bijzonder bezoek terwijl hij in het ziekenhuis lag. Oud-voetballer Patrick Kluivert verraste Daan samen met zijn vrouw en zoon Shane. Daans moeder liep Patrick Kluivert tegen het lijf in de ziekenhuislift: "Ik dacht, dit is mijn kans".

De 13-jarige Daan Lahaye uit Born werd 8 februari geopereerd aan een zeldzame aandoening in een gewricht tussen zijn nek en hoofd (CCI/AAI). Door deze aandoening stroomt het bloed niet goed naar boven in zijn lijf en kan hij alleen nog maar liggen. Staand of zittend wordt hij heel snel duizelig.

Crowdfundingsactie Om dat te verhelpen, is een complexe operatie nodig. Om deze peperdure operatie te bekostigen, werd in december een crowdfundingsactie opgezet. Na zes dagen was de benodigde 130.000 euro al binnengehaald.

Lees ook: Born massaal in actie voor ernstig zieke Daan

Operatie in Barcelona Daan kon vanwege zijn zeldzame aandoening alleen geopereerd worden in Barcelona. "Voordat Daan vertrok naar Spanje kon hij niks meer. Hij lag de hele dag in bed in een donkere kamer. Hij kon geen licht en geluid meer verdragen", vertelt moeder Nicole Lahaye. Hij is met een ambulancevlucht naar Barcelona vertrokken.

"De operatie is goed verlopen en we zijn ontzettend dankbaar voor alle verbazingwekkend goede zorg die Daan heeft gekregen", vervolgt Lahaye. De eerste vijf dagen na de zeer ingrijpende operatie waren moeilijk, zoals verwacht. "Hij had veel pijn. Ook moest hij weer vertrouwen in zijn lichaam krijgen."

Moeder Nicole vertelt over de operatie van Daan:

Bekend gezicht De dagen na zijn operatie was zijn familie bij hem in het ziekenhuis. In de wandelgangen dacht moeder Nicole af en toe een gezicht te spotten dat haar wel heel bekend voorkwam. "Het is natuurlijk lastig om te zien met al die mondkapjes, maar ik dacht: ‘Goh, dat kan wel Kluivert zijn!'"

Donderdag staat Nicole Lahaye in de ziekenhuislift. Ze is onderweg naar Daans kamer. Naast haar ziet ze opeens de man staan die ze al de hele tijd verdacht veel op Kluivert vindt lijken. Anders zou ze een beroemd persoon nooit zomaar aanspreken, maar nu kan ze zich er niet van weerhouden: "Ik dacht, dit is mijn kans." Lahaye stelt zich voor en vertelt dat haar 13-jarige zoon hier in het ziekenhuis ligt, herstellende van een levensreddende operatie. "Patrick Kluivert, die samen met zijn vrouw Rossana in het ziekenhuis was, reageerde ontzettend vriendelijk en bood meteen aan om Daan een bezoekje te brengen", vervolgt Lahaye.

Bijzonder ziekenbezoek Vol spanning en enthousiasme wandelt Nicole met Patrick en Rossana Kluivert door de gangen van het ziekenhuis naar de kamer van Daan. Moeder Nicole loopt de kamer in waarna opeens ook de twee beroemde gasten volgen. "Daan wist niet wat hem overkwam. Hij stond helemaal perplex. Hij wist niet wat hij moest zeggen en viel helemaal stil", vertelt moeder Nicole. In alle verlegenheid kletst Daan kort met Patrick en Rossana, waarna het duo besluit de dag erna terug te komen.

Shane Kluivert Daan zit vrijdag ietsjes minder gespannen in bed als de Kluiverts langskomen voor een tweede bezoek. Deze keer is zoontje Shane er ook bij. "Patrick vertelde dat hij graag mee wilde komen, nadat hij het verhaal van Daan had gehoord", aldus Lahaye.

Daan wordt door de familie Kluivert verwend met een sjaal, voetbal, mondkapje en pet van FC Barcelona. De club waar Patrick Kluivert werkt als hoofd jeugdopleiding. Alle cadeau's zijn gesigneerd door Patrick, Rossana en Shane Kluivert. "Voor het eerst sinds tijden zagen we weer een lach op het gezicht van Daan, dat was onbeschrijfelijk mooi om te zien", vertelt Lahaye.

Nicole en Daan vertellen over hun ontmoeting met de familie Kluivert:

Samen met de familie Kluivert kletst Daan over voetbal. "Daan is een Fortuna-supporter, maar ook voor Feyenoord. Net als Rossana, die komt uit Rotterdam. Shane en Patrick zijn Ajaxcieden, dus dat was wel even een grappig moment. Daar hebben we nog even om gelachen."

Vervroegd verjaardagscadeau In eerste instantie beloofde de rest van deze week weinig goeds voor Daan. Hij zou naar een zorgappartement gaan om daar samen met zijn familie zijn verjaardag te vieren, maar onverwachts constateerde een arts dat Daan koorts had. "Om het zekere voor het onzekere te nemen, lopen er een paar onderzoeken om te kijken waar de koorts vandaan komt. Om die reden moet hij nog een paar nachtjes in het ziekenhuis blijven”, vertelt Nicole Lahaye. Een teleurstelling voor Daan, maar of deze paar dagen extra nou zo heel slecht uitkwamen? “Een beter verjaardagscadeau had hij zich inderdaad niet kunnen wensen", vertelt Nicole enthousiast.

"Je hoort het mensen vaker zeggen, maar soms lijkt het inderdaad echt dat sommige dingen gebeuren met een reden." Daarmee spreekt Nicole niet alleen over de ontmoeting met de familie Kluivert, maar alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd. "Op 23 december startte we een crowdfundingsactie en 8 februari werd Daan al geopereerd. Het heeft zijn leven gered. Het besef komt in fases, maar ik en de hele familie zijn o-zo dankbaar voor alles."

Vader Marcel en moeder Nicole zingen voor Daan die zijn verjaardag viert in het ziekenhuis:

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Adres: Ambyerstraat Zuid 77 B, 6226 AW Maastricht © 2021 - 1Limburg of gelieerde bedrijven