Eddy Merckx maakt de wachtrij draaglijk bij het Belgisch paviljoen op de wereldexpo in Dubai | Het Nieuwsblad Mobiel

2021-12-15 07:06:58 By : Ms. Carolin Pang

Eddy Merckx zoals we hem in Dubai zien. Iedereen die aan het wiel draait, ziet een film waarin zijn overwinningen van jaar tot jaar te zien zijn — © FOD ECON

Wie dit najaar plaatsneemt in het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling in Dubai, krijgt de steun van Eddy Merckx om het wachten draaglijk te maken.

De 75-jarige wielerlegende is een van de zes bekende boegbeelden van het paviljoen, weliswaar niet in persoon, maar levensgroot getekend door illustrator Charel Cambré van de stripreeks Amoras. De vijf andere boegbeelden zijn astronaut Frank De Winne, allround atleet Nafi Thiam, triatleet Marc Herremans, de Luikse astrofysicus Michaël Gillon en Ilham Kadri, de CEO van chemiereus Solvay. Kadri is eigenlijk Frans-Marokkaan, maar ze is een geschikt uithangbord voor een wereldtentoonstelling die draait om duurzaamheid en mobiliteit: Kadri zet sterk in op duurzame energie.

Meerkamp-ster Nafi Thiam mag niet ontbreken. — © FOD ECON

Poseren naast Frank De Winne: het kan. — © FOD ECON

Met een slinger kunnen bezoekers Marc Herremans wedijveren. — © FOD ECON

Bezoekers kunnen op de foto met de Belgische uithangborden, touchscreens en zich meten met hun prestaties. Op de begane grond is het wachten ook dragelijker dankzij twee kiosken met wafels en patat.

Bezoekers bereiken de tentoonstellingsruimte via een roltrap, die laat zien hoe we ons in 2050 zullen verplaatsen. Ook vind je er zeven Belgische striphelden, waaronder Jommeke, Suske en Wiske, de Smurfen en Lucky Luke. Het Mechelse bedrijf Prismax, dat onder meer voor Tomorrowland werkt, zorgt voor een show waarin je 360 ​​graden wordt ondergedompeld. Bezoekers zien zichzelf geprojecteerd als avatar in de wereld van 2050. Op de eerste verdieping vind je ook een restaurant en een business center. Boven op het paviljoen bevindt zich een bar. De wereldtentoonstelling in Dubai werd vorig jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis en loopt van 1 oktober t/m 31 maart 2022.(tdl)

Wil je toegang tot alle artikelen van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus artikelen en lees elke maand 3 gratis naar keuze.