Eco-koppelverband zuinig met gasolie en royaal met ruimte | Schuttevaer

2021-12-15 07:08:45 By : Ms. Lily Zeng

Een nieuw ontwerp voor een koppelschakel (177,50 x 11,45 meter) vermindert het brandstofverbruik van deze binnenvaartschepen met bijna dertig procent. Dat vinden Ad Schroot, loopkapitein van de Danser Group in Sliedrecht en technisch specialist Bert Duijzer van Concordia Shipyards in Werkendam. Danser en Concordia staan ​​samen aan de basis van het nieuwe concept.

Eco-koppelingsverband zuinig met gasolie en royaal met ruimte

De berekende brandstofbesparing is gebaseerd op een database waarin Danser decennialang nauwkeurig het brandstofverbruik van zijn schepen heeft geregistreerd, inclusief beladingsgraad, vaaromstandigheden en waterstanden. Binnenkort worden bij een onderzoeksinstituut modelproeven gedaan. Daar wordt ook gekeken welk type voortstuwing het beste presteert, een asloze, een contraroterende of een meer conventionele schroef. De schroeven hebben in principe een diameter van minimaal twee meter, wat bijzonder groot is voor een binnenvaartschip. Luchtsmering met ultrafijne microbellen wordt niet toegepast, omdat dit bij de relatief lage snelheden in de binnenvaart niet werkt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees verder? Verder lezen?

Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme handelsinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Heb je al een abonnement? Log nu in en lees direct verder.

Interessant, maar zou graag willen weten, waarom niet gekozen voor roerpropeller?

Mooi verhaal In het land der blinden is de eenogige man koning, maar hier zijn mensen ook doof en proberen met een hoop bewezen onzin het wiel opnieuw uit te vinden. Maar ja, als je een nieuwe aansluiting wilt, kun je op deze manier, met de subsidie, de aanschafprijs mooi verlagen

Ook mooi met het huidige waterpeil met die 2 meter diameter schroeven. Kom niet zo ver.

geef me 1 en 3 voor de handel.

Nou, bestel nu zou ik zeggen!

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen. Uw opmerkingen worden altijd ondertekend met uw volledige persoonlijke naam.

Compressoren voor start- en werklucht. Stikstof installaties.

Wilt u ook twee keer per week op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten uit de maritieme sector?

Meld u hier aan voor de gratis Schuttevaer.nl nieuwsbrief.